فیلتر های صنعتی در کل قطعاتی مصرفی هستند و می بایست با هر بار چک آپ موتور مورد بررسی و در صورت نیاز تعویض شوند. با این وجود برخی از عوامل سبب کاهش طول عمر فیلتر های صنعتی و تخریب سریع آنها می شوند. این عوامل تا اندازه زیادی به نوع فیلتر و شرایط کاربری آن بر روی ماشین آلات صنعتی، شرایط محیطی کاربری ماشین آلات و کیفیت سوخت و هوای ورودی به موتور ها نیز بستگی دارد. در زیر به بررسی مهمترین دلایل تخریب و کاهش طول عمر کاری فیلتر آلات صنعتی می پردازیم.
یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر عملکرد فیلتر صنعتی طول عمر و نحوه عملکرد موتور می باشد. در صورتیکه از موتور های صفر کیلومتر استفاده می کنید بدون تردید استارت اولیه موتور سبب ایجاد آلاینده ها در سطح بالایی به سبب سایش اولیه اجزای متحرک موتور می شود. از همین روست که برای تعویض روغن موتور و فیلتر های موتور شامل فیلتر روغن و فیلتر گازوئیل موتور در اولین کاربری با کیلومتر کمتر (حدود 500 کیلومتر) اقدام می شود.
علاوه بر کاربری اولیه هر گونه اختلال در عملکرد موتور، عدم عملکرد به موقع سوپاپ های دود و هوا بر اثر خوردگی های سطحی تسمه تایمینگ و یا اختلالاتی در موتور که سبب بالا رفتن دمای احتراق می شوند از دیگر عوامل تخریب فیلتر های اتصالی موتور های احتراق داخلی محسوب می شوند. ختلالات موتور علاوه بر افزایش دما و فشار می توانند به سایش بیشتر رینگ پیستون ها در داخل سیلندر نیز انجامیده که میزان بالاتر پلیسه های فلزی که از آلاینده های بسیار مخرب هستند را پدید آورده و در تخریب هر چه بیشتر فیلتر صنعتی نقش داشته باشند.
هر چند اغلب نمونه های فیلتر برای کاربری تحت فشار و دماهای بالا طراحی می شوند، با این وجود این دو مشخصه مکانیکی از دلایل کاهش طول عمر مفید کاری فیلتر ها محسوب می شوند. افزایش فشار و دما سبب فروپاشی ساختار و الیاف بکار رفته در تولید کاغذ کارتریج های فیلتر های صنعتی می شود. البته در تولید برخی از انواع فیلتر مانند فیلتر هیدرولیک این مشخصات تا بالاترین سطح در نظر گرفته شده اند بگونه ای که بسیاری نمونه ها از فیلتر های هیدرولیک که در فشار و دمای بالایی کار می کنند حتی دارای بخش های مغزی از الیاف کاغذی نبوده و کل بدنه فیلتر را مش های ریز فلزی تشکیل می دهند.
برند های تولید کننده فیلتر های صنعتی محدوده دمایی و فشاری مشخصی را برای عملکرد فیلتر های تولیدی خود معرفی می کنند که عملکرد در این محدوده ها حداکثر طول عمر مفید کاری را به دنبال دارد. برخی از برند ها مانند فیلتر ولوو که محصولات آنها بر روی ماشین آلات سنگین صنعتی از جمله دیزل ژنراتور ها اتصال پیدا می کنند دارای محدوده فشاری بالایی برای عملکرد با جریان های پر فشار روغن لوبریکانت تولید می شوند.
شرایط کاری به مفهوم شرایط محیطی است که فیلتر و موتور ماشین آلات صنعتی در آن مورد استفاده قرار می گیرند. دمای محیط، میزان رطوبت محیط و الودگی های محیط از مهمترین عوامل محیطی تاثیر گذار بر طول عمر و عملکرد اجزای موتور و از جمله فیلتر های صنعتی محسوب می شوند. بالا بودن دمای محیط کاری هر چند در استارت اولیه که دمای جریان های سیال پایین است به بهبود فرایند استارت، رقیق شدن سیال و عملکرد بهتر فیلتر می انجامد اما در طولانی مدت به فروپاشی بیشتر اجزای کارتریج می انجامد.
در عملکرد موتور در شرایط محیطی آلوده مانند کاربری ماشین آلات راهسازی و معدنی که با میزان بالایی از آلاینده های محیطی روبرو هستند با وجود کاربری فیلتر های هوا میزان بالاتری از آلاینده ها از دریچه های هوا وارد موتور می شود که به کاهش طول عمر و تخریب بیشتر فیلتر صنعتی می انجامد. در این میان فیلتر های تولیدی کشور آمریکا مانند فیلتر DONALDSON, BALDWIN, CAT و فیلتر های تولیدی اتحادیه اروپا که دارای نشان CE هستند همچون برند های MANN, VOLVO دارای طول عمر کاری بالاتری نسبت به برند های متفرقه هستند.