در دستیابی به هوای پاک در خروجی کمپرسور ها از استاندارد ISO 8573-1:2010 استفاده می شود. تصور دنیا بدون کمپرسور و هوای فشرده عملا میسر نیست. در این صورت قطار ها از حرکت می ایستند، کشتی ها بدون هدف در اقیانوس ها حرکت می کنند و بسیاری از ماشین آلات صنعتی از کار می افتند. با این وجود تمامی صنایع نیاز به هوای فشرده پاک نبوده و برخی مانند صنایع غذایی و دارویی حساسیت بالاتری داشته و نیاز به بکارگیری فیلتر سپراتور کمپرسور با قابلیت های جذب و نگهداری بالاتر هستند. این در حالی است که استاندارد های پاکی برای دیگر صنایع اغلب برای نامین کیفیت هوای مورد نیاز برای ماشین های اتصالی مانند پمپ ها می باشد.
اکثر کمپرسورها به یک یا چند فیلتر نیاز دارند. به این دلیل که هوایی که از کمپرسور خارج میشود میتواند حاوی طیف وسیعی از آلایندهها باشد: شن، نمک و دانههای شکر. کربن سیاه؛ زنگ؛ ذرات سیمان و رنگ؛ آزبست؛ و باکتری ها و ویروس ها این ترکیب می تواند ابزارهای با نیروی هوا، فرآیندهای شما و محصولات نهایی شما را به خطر بیندازد. به همین دلیل است که فیلترها جزء مهمی از سیستم هوای شما برای محافظت از کیفیت و قابلیت اطمینان تولید شما هستند. اما هوای فشرده شما چقدر باید خالص باشد و چه فیلترهایی باید تهیه کنید؟
دو دلیل اصلی وجود دارد که مصرف کنندگان کمپرسور های صنعتی نیاز به دانستن کیفیت هوای فشرده خروجی دارند. اولا برخی از صنایع مانند صنایع غذایی و دارویی دارای استاندارد سلامت محصول هستند که عدم رعایت این استاندارد ها می تواند موجب جریمه و حتی از دست دادن پروانه تولید گردد.
به عنوان یک قاعده کلی، هر چه هوا باید خالصتر باشد، تولید آن گرانتر است. هوای بسیار خالص به سخت افزار اضافی مانند فیلترها و خشک کن ها نیاز دارد و تولید آن انرژی مصرف می کند. بنابراین، انتخاب خلوص مناسب می تواند باعث صرفه جویی در هزینه و به نفع محیط زیست شود.
انتخاب نوع، سایز و برند صحیح فیلتر سپراتور کمپرسور برای دستیابی به استانداردی دقیق در کیفیت هوای فشرده نیاز به اطلاعات فنی بالایی دارد. با این وجود استاندارد ISO 8573-1:2010 ساده ترین ابزار برای دستیابی به محصولی مطمئن برای کاربری های صنعتی می باشد.این نام فنی استاندارد بین المللی کلاس های خلوص هوا است. از طریق یک رتبه بندی از طبقات، سطوح قابل قبول آلاینده های مختلف - مانند رطوبت، ذرات، روغن و سایر آلاینده ها - را در جریان هوای فشرده مشخص می شود. با این وجود همچنان چالش هایی با توجه به گستردگی انواع آلاینده ها در انتخاب دقیق فیلتر های کمپرسور وجود دارد. راهنمای زیر شما را به انتخابی دقیق تر و مناسب تر نزدیک می کند.
استاندارد ISO به سه گروه اصلی از آلاینده ها تقسیم می شود: ذرات جامد، آب (هم مایع و هم بخار) و روغن (هم ذرات معلق در هوا و هم بخار). هر یک از این دسته ها تا ده کلاس خلوص مختلف دارند (هشت کلاس برای ذرات، ده کلاس برای آب و پنج کلاس برای روغن). این میزان دسته بندی بر حسب ابعاد و آلاینده ها به جزئی تر شدن انتخاب فیلتر های کمپرسور می انجامد.
هر چه عدد دسته پایین تر باشد، هوای فشرده خروجی از کمپرسور باید پاکتر باشد. یعنی مثلاً هوای کلاس 4 می تواند ناخالصی های بیشتری نسبت به کلاس 3 داشته باشد.
در مورد ذرات جامد، استاندارد تعیین میکند که هوا میتواند در هر متر مکعب چند ذره جامد معلق در سایز های بسیار کوچک داشته باشد. این بخش بر اساس اندازه ذرات به زیر دسته های دیگری قابل تقسیم است. به عنوان مثال، هوای کلاس 1 باید حاوی 20000 ذره یا کمتر با اندازه 0.1-0.5 میکرون، 400 ذره یا کمتر با اندازه 0.5-1 میکرون و 10 ذره یا کمتر با اندازه 1-5 میکرون (یک میکرون) باشد. اندازه ای است و برابر است با 1/1000 میلی متر). هوای کلاس 2 فقط نیاز دارد که هوا دارای 400000 ذره یا کمتر با اندازه 0.1-0.5 میکرون، 6000 ذره یا کمتر با اندازه 0.5-1 میکرون و 100 ذره یا کمتر با اندازه 1-5 و کلاس 3 باشد. حتی مقداری از دسته اول را مشخص نمی کند و با شروع کلاس 6، استاندارد ISO فقط غلظت جرمی ذرات را بر حسب میلی گرم بر متر مکعب مشخص می کند.
در مورد آب، طبقات دقیق تر بر اساس نقطه شبنم فشار آنها و با شروع از کلاس 7، بر اساس محتوای مایع موجود در هوا بر حسب گرم بر متر مکعب رتبه بندی می شوند. به طور خاص، این بدان معناست که نقطه شبنم هوای کلاس 1 باید حداقل -70 درجه سانتیگراد باشد در حالی که هوای کلاس 9 می تواند بین 5-10 گرم در متر مکعب آب و/یا بخار آب داشته باشد.
در نهایت، کلاس ISO برای روغن با محتوای روغن بر حسب mg/m3 تعیین میشود. تماس های کلاس 1 باید حاوی بیش از 0.01 میلی گرم از هر نوع روغن نباشد، در حالی که هوای کلاس 4 می تواند 500 برابر این مقدار (5 میلی گرم بر متر مکعب) باشد.
زمانیکه کلاس ISO مورد نیاز شما بر حسب صنعت مصرف کننده مشخص شد حال چگونه فیلتر کمپرسور مورد نیاز خود را انتخاب کنیم؟ پاسخ ساده است. فیلتر های کمپرسور بر حسب کلاس ISO دسته بندی شده اند. به سادگی کافیست به دنبال محصول مطابق با کلاس ایزو خود بگردید.
به عنوان مثال، فیلترهای UD+ Atlas Copco عملکرد کلاس ISO را نشان می دهد [1:-:2]. این بدان معنی است که آنها به دستیابی به درجه خلوص هوا در کلاس 1 برای ذرات جامد و کلاس 2 برای روغن کمک می کنند. UD+ رطوبت را فیلتر نمی کند. از این رو "-" در وسط است. همین استاندارد ها برای فیلتر ترکان و برند های مختلف دیگر تولید کننده انواع فیلتر های کمپرسور های صنعتی نیز یافت می شود.
TEL : 02155425679
Fax : 02155425679
Email: sales@manafilter.ir
Web: www.manafilter.ir
مانا فیلتر عرضه برند های مختلف فیلتر آلات صنعتی انواع فیلتر های دونالدسون DONALDSON ، فیلتر فلیتگارد FLEETGUARD ، فیلتر مان MANN ، فیلتر ساکورو SAKURA و برند های مختلف فیلتر آلات صنعتی ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی انواع فیلتر هوای کابین و فیلتر هوای موتور، فیلتر انواع لیفتراک های صنعتی